Im not a quitter

PUBLISERT 11.02.2015 / KL.00:16. I Blogg

Vi skrur tiden til bake for ca 1,5 år siden når jeg skrev blogginnlegget mitt om kropp! Hvor sykt mye jeg slet med det, hva som hadde skjedd de siste årene rundt nettmobbing og drittslenging, hvordan det fikk meg til å føle meg som en stor flodhest og kompleksene som dukket opp som jeg enda ikke er kvitt i dag. Et innlegg som nesten 16 000 leste! Et innlegg jeg fikk helt sykt mye respons på, god respons! 

Tenk at det tok meg ca 1 år å ta tak i problemet! Det er nemlig ikke bare bare å komme i gang, det krever så sykt mye . . Man må være motivert, målrettet, streng og ikke minst ha mot til å vise seg selv på et treningssenter med lite kompetanse og en kropp man selv ikke trives i. Jeg tok meg selv i nakken og var rimelig lei, jeg var lei meg, veldig lei meg. Lei av å takke nei til sosiale aktiviteter hvor man er litt mer lettkledd, lei av å alltid måtte dekke til baken med en lang genser eller cardigan, lei av å skjule meg for kjæresten min, rett og slett lei av å ikke ha kontroll over min egen kropp, lei av å vere i et fengsel. Men det verste er kanskje den trykkede, pressende følelsen av at folk ser, analyserer og snakker!

Hvorfor er jeg så sykelig opptatt av det? Hvorfor føler jeg at folk snakker om hvor tykk jeg er med en gang jeg snur ryggen til, hvorfor? Hvorfor kan ikke jeg fortelle meg selv at jeg er bra akkurat som jeg er? Hvorfor . . Spørsmål som svirrer i hodet mitt hver eneste dag. Smal midje, stor rompe, store pupper, flat mage, hvorfor kan ikke det være meg? Hvorfor ønsker jeg å være slik? Verden sitt forvrengte syn på dagens kroppsideal. 

Jeg presser meg på trening nesten hver eneste dag, jeg jobber beinhardt mot målet og mot en kropp jeg kan trives i! Veien til start har vært lang, og veien mot mål er enda lengre. Det er ikke noe annet en j*vela tøft å hate det man ser i speilet sitt hver eneste dag, j*vela tøft skal jeg bare fortelle dere . . Det er så utrolig vanskelig å fortelle, forklare hvordan man føler det. Det er så mye følelser . . Jeg la ut et bilde på instagram for rundt en uke siden, kommentarene strømmet på og jeg bare satt hjemme å skrek gledestårer! Ja . . Gledestårer, dere aner ikke hvor mye dette betyr for meg! Det å ha gått ned rundt 6 kg fra start gir meg ikke noe annet en en stolt følelse. En jente som ikke gir opp, fordi nei! I'm not a quitter, kroppen min har vunnet nok kamper, og nå er det min tur til å ta kontrollen. 


Dette er veldig langt unna min komfortsone, og det tror jeg mange av dere vet . . Men jeg vil så gjerne gå denne veien sammen med dere! Her er det ca 4 måneder mellom bildene. Jeg husker når jeg tok bildet til venstre . . Jeg var så sykt flau, jeg syns jeg så helt grusom ut!! Jeg slettet bilde fra dataen og sendte det til meg selv på mail, jeg tok det fram igjen forrige mandag, og nå er jeg super glad for at jeg tok det! Det er ikke alltid like lett å se framgangen på kroppen du er i hver dag, da er det bra vi har noe å se tilbake på. Kropp er min største svakhet, og jeg ønsker ikke å bli dratt mer ned på det området enn jeg allerede er, så jeg håper dere viser forståelse å unngår stygge kommentarer . . Håper ikke dette er et innlegg jeg blir å angre på ♥ Godnatt

 


  

Silje S. Lopez
Du har virkelig vært flink :D STÅ PÅ !! Takk for god inspirasjon for å selv sitte igang! Jeg strever selv veldig med å gå ned i vekt.
11.02.2015, 00:24
URL: http://www.misslopez.blogg.no
T
Du virker som ei utrolig herlig og skjønn jente! Har lest bloggen din i flere år, og aldri tenkt at du på noen måter har ''feil'' kropp. Skjønner veldig godt hva du mener med å ikke trives i egen kropp, da det er en forferdelig følelse. Stå på, du er utrolig flink! God natt ♥
11.02.2015, 00:36
Guro
Wow så bra jobba! Elsker å se før/underveis/etter bilder. Du burde være kjempestolt! Nicely done vakre deg!
11.02.2015, 00:39
Ååh herregud så bra jobba!! Inspirasjon :D Du er utrolig flink, vet selv hvor umulig det kan virke å få til noe slikt. Men hard work pays off, det er du et bevis på! Du ser fantastisk ut, stå på vakre deg!
11.02.2015, 00:42
herlighet. æ ser akkurst likens ut som du gjorde før, å har ikke hatt motivasjon i det hele tatt! å nu når æ ser detta på dæ, så kjenne æ at " hallais, kanskje æ åsså klare detta!" så tusentakk å evig creds te dæ!

- nordlænningen
11.02.2015, 00:42
maia workinn
Du e så fantastisk fin Renate! Både utpå og inni!

Kjenne mæ godt igjen i det du skriv og e utrolig imponert over den viljestyrken du har no!
11.02.2015, 00:45
ida larsen
du e så flink snuppa ❤️❤️❤️
11.02.2015, 00:49
Ingri Nordahl
E det noen som klare det og har viljestyrke så e det dæ flotte Renate! Du e så flink, stå på!!! Glede mæ til å se fremgangen din <3
11.02.2015, 01:24
Nina
Jeg syns du er flink, stå på!
11.02.2015, 04:21
elisepia dii
blir så stolt over deg,du har gjor en utruli bra innsats! å ekstra stolt for at du klare å ta tak i det sjøl, å ikje må dras rundt på sånn som MANGE andre. fortsett sånn min kjære <3 <3
11.02.2015, 06:47
Ingenjørg
Utrolig bra jobba!
11.02.2015, 07:58
hanne
du er utrolig flink! vær stolt av deg selv og stå på videre! :-)
11.02.2015, 09:50
Sandra
stå på videre, ha viljestyrke av stål og du får det som du vil!! :-)
11.02.2015, 10:00
Kjære Renate fineste jenta jeg vet om. Kanskje er jeg som mormor er litt inhabil, men jeg mener det virkelig. Fra du var bitte liten

så har du vist stor viljestyrke, så hvis det er dette du vil, så får du det til. Tenk at kropp skal være så viktig, det er litt trist synes jeg.

Å ha god helse, være frisk å kunne stå opp å gå på skole og jobb, ha gode foreldre, søsken, kjæreste, venner rundt seg, det er viktig. Mormor ønsker deg alt godt.
11.02.2015, 10:26
Ingrid-Alice
Vakre, fine, flinke du <3
11.02.2015, 10:42
URL: http://www.iaffs.blogg.no
line nova
herlighet for en styrke du har! Virkelig beundringsverdig!! Så syyykt inspirerende! Stå på videre, du vil nå langt!
11.02.2015, 13:39
URL: http://linenova.blogg.no
Solveig Sønnøve
Kjære Renate! Jeg blir lei meg, når du sier at du ikke trives i din egen kropp. Jeg har lest bloggen din en god stund nå, og har hele tiden ment at du har vært utrolig vakker! Det er du fortsatt, og vil du alltid være. Hvertfall med den personligheten du viser her på bloggen. Jeg håper av hele mitt hjerte at du blir fornøyd med deg selv! Stå på, du er fantastisk! <3
11.02.2015, 13:52
Åse Marit
Du inspirerer! Fortsett med den fantastiske holdningen du har, stå på videre :-)
11.02.2015, 15:19
Lise
Åå så flink du er Renate! Stå på så lover jeg deg du blir bra fornøyd til slutt, jeg gjorde det samme i fjor og endte opp med en vektnedgangen på 18kg fra januar i fjor til januar15, med resultater blir det såå gøy !
11.02.2015, 16:18
Åå så utrolig sterk du er!! Virkelig et forbilde for andre :-) du skal være så stolt over det du har fått til!!
11.02.2015, 16:24
Utrulig bra!! Stå på, du er nydelig❤️
11.02.2015, 16:49
Kine
For et resultat! Det der er definitivt noe å være stolt av!
11.02.2015, 17:20
Kristin Antiveros
Hei Renate!

Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver om at det er tøft å komme seg i gang med trening, både fordi man ikke føler seg komfortabel med sånn man ser ut, fordi man føler at man ikke "kan" noe og aner hva man skal gjøre, og ikke vet hvor man skal begynne. At veien til styrkerommet (eller treningssentret generelt) er vanskelig, har jeg all forståelse for. Jeg synes også det i starten, men har etterhvert lært meg å bare ta skylapper på, og drite i hva andre må mene, tro og synes. Jeg synes det er drittøft at du "tør" å legge det bilde der, både med tanke på hvordan du følte deg der og da, og tanken om hva andre vil mene og synes. For min del synes jeg det er kjempemotiverende å se formbilder både på meg selv, og på andre, og synes vi jenter generelt bør være flinkere å oppmuntre hverandre og gi komplimenter. Janteloven er ut! Du har virkelig gjort en råbra innsats og hatt stor fremgang allerede! 6 kg veier jo faktisk like mye som 12 pk margarin! Det er mye! Du har all grunn til å være stolt over hva du har oppnådd! Heia deg, jeg gleder meg til å følge med deg videre! :-)
11.02.2015, 18:14
URL: http://kristinantiveros.blogg.no
Mathilde
Du er flink, stå på :-)
11.02.2015, 18:25
Synne Rindal
Du er helt rå! Har fulgt deg lenge, og husker innlegget du skrev utrolig godt. Stå på Renate! JEG HEIER PÅ DEG :-D
11.02.2015, 19:00
URL: http://synnerindal.blogg.no
Anne mari
Stå på! Kjempebra 😊
11.02.2015, 19:08
Så flink du er! Utrolig tøft gjort av deg. Lykke til med reisen videre :-)
11.02.2015, 23:31
Kristin
wow, du e rå Renate👊 stå på videre!
12.02.2015, 06:35
Hanna Kristin
fysørn!! detta e utrolig bra! du har virkelig oppnådd mye allerede!

det vise bare at hvis man står på, trene og spis sunt så klare man det man vil! du har vært et forbilde såå lenge, men nu blei æ helt mållaus! detta e kanonbra!! :D du har all grunn til å være superstolt!
12.02.2015, 12:33
Mialille
Så flink du er! Ser god forskjell! Og det inspirer meg!

Det du skriver, det er så "godt" å lese at det er flere som føler det samme som meg! Jeg har slitt med vekta, selvbildet og selvtilliten i mange år. Og etter to fødsler så ikke kroppen min ut til slutt.

Nå har det gått åtte måneder, og jeg er 20 kg lettere! Det er så deilig å kjenne på! Enda er jeg overvektig, med tanke på høyden min. Men jeg er på god vei!

Har ikke vært en fast leser av bloggen din, men det skal jeg jammen meg bli!

Ønsker deg lykke til videre i kampen! Jeg heier på deg jeg!
12.02.2015, 14:41
URL: http://www.lillemia.blogg.no
A
Er akkurat sånn jeg føler det når jeg våkner på morgenen skal se hvordan jeg ser ut i speilet. Monster tenker jeg hver gang. Maten har tatt overhånd for min skyld å jeg skjønner så utrolig godt hva du mener, endringene med det å bli større skjer så forferdelig raskt. Kroppen min ble forferdelig stor i løpet av et år. Et forferdelig år hvor jeg var langt nede. Men idag har jeg endret meg! Har hatt streng matplan og trener 4 ganger i uken. Målet er det jeg jobber i mot. Målet om å endelig være fornøyd i min egen kropp igjen!

Du har vært kjempeflink, stå på! Vær stolt over deg selv! Å det viktigste av alt aldri gi opp!

Følger du noen spesiell matplan? eller er det treningen du har mest fokus på?
12.02.2015, 20:23
Veronika
Herregud, som jeg beundrer deg! Du er såå flink, det er jeg tydligvis ikke alene om å tenke, når jeg ser på alle kommentarene :) STÅ PÅ, DU KLARER ALT DU VIL <3
13.02.2015, 10:01
Renate Henriksen
A: utrolig vondt å lese hvordan du har det... Men jeg heier på deg!! Bare det å ta i et tak krever mye - Så det skal skal du ta til deg, modige flotte deg. Er sikker på at du ser fantastisk ut :) jeg følger ingen matplan nei... Mn har en viss oversikt hva jeg spiser, og prøver ikke å spise så mye av usunne produkter! Alt handler om mendge, kan spise 2 pizzastykker istede for 4-5 feks!
13.02.2015, 18:32
URL: http://rhenriksen.blogg.no/
Herregud! Du e rå, virkelig til stor inspirasjon. :)
15.02.2015, 17:11
nå fikk jeg virkelig troen på at jeg også kan klare det! du er kjempeflink :)

jeg lurer på hva du trener, hvor ofte og har du endret kostholdet drastisk?
17.02.2015, 21:32
Renate Henriksen
Anonym: Heisann! Tusen takk :D Jeg trener cardio (kondisjon) med blanding av styrketrening! Er alltid mellom 5-30 minutter på mølla før jeg starter økten. Jeg spiser egentlig det jeg vil spise, men alt handler om mengde! Jeg kan spise 2 pizzastykker istede for 4-5 feks. Jeg holder meg unna brus og godis i ukedagene og kan heller unne meg det i helgene. Har byttet ut mange produkter med grovere varianter og spiser lite brødprodukter. Jeg trener minimum 5 dager i uka, så veldig mye .. Det er nok hovedgrunnen til at jeg går ned i vekt, hadde jeg hatt større fokus på kosthold hadde nok resultatet vært myyyye bedre. Lykke til! :)
18.02.2015, 20:42
URL: http://rhenriksen.blogg.no/
Elise
Herregud for en inspirasjon! Utrolig motiverende å lese at du har tatt grep, selv om du alltid har vert nydelig som du er! Gleder meg til å følge deg videre, for wow! Du har vilje av stål! Vet du kan klare dette her:-)

Håper du vil fortsette å skrive om trening og kosthold, gjerne enda mer. Og så lurer jeg på om du kan lage ett innlegg om måltidene gjennom en dag, og evnt. kosttilskudd/proteinpulver om du bruker det:)

Heiaheia!!
02.03.2015, 22:51
Bra jobba! :-) jeg føler det akkurat sånn rundt det med kropp! Men det er jo ikke rart, det er jo et stort fokus på det på sosiale medier. Jeg har er par kilo for mye..for noen år siden veide jeg 47kg, og følte at det var en bra vekt for meg, siden jeg er 160cm, men så har jeg lagt på meg rundt 10 kg de siste årene, og det vises så godt! Jeg har selv prøvd å bli komfortabel med vekten, men når familie startet å kommentere det, så ble jeg forbanna og trist. Og innerst inne vil jeg komme til en vekt, eller en form jeg trives i! Jeg takker ofte nei til aktiviteter som bading på sommeren, badstue osv fordi jeg er flau over kroppen min. Jeg har begynt å trene både kondis og styrke, og lagt om på kostholdet mitt, og jeg er supermotivert til å forme en kropp jeg trives i!
26.03.2015, 18:03


Hei! Jeg heter Renate Henriksen, er en 20år gammel jente som er bosatt i Tromsø. Her på bloggen kommer du til å støte mye på mote, tips, hverdag og generelle ting som faller meg inn! Håper du liker deg her, alle bildene jeg har her er tatt med canon eos 600d. Om du lurer på noe er det bare å spørre i kommentarfeltet eller sende meg en mail som er henvist under.

KONTAKT / SPONSING

renatehenriksen@hotmail.no
DESIGN AV

lotte.femelle.no
hitshttp://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd www.w3.org